Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić sastao se juče sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori Nj. E. Rabijem Alhantoulijem. Povod susreta je bio donacija Islamske zajednice u Crnoj Gori palestinskom Crvenom polumjesecu u iznosu od 120.000 eura.

Reis Fejzić je predstavio rezultate humanitarne akcije Islamske zajednice pod nazivom “Za djecu Gaze”. Reis je istakao važnost humanitarnog angažmana u podršci narodima koji se suočavaju sa teškoćama i izrazio uvjerenje da mir nema alternativu.

Ambasador Alhantouli izrazio je zahvalnost Islamskoj zajednici i reisu Fejziću, istovremeno podsećajući na višedecenijsku okupaciju i agresiju Izraela nad palestinskim narodom.

“Izrael neće zaustaviti svoje ratne zločine protiv palestinskog naroda niti okončati vojnu okupaciju Palestine sve dok se ne suoči sa konkretnim akcijama sankcija koje treba kolektivno preduzeti širom svijeta”, poručio je palestinski ambasador, zahvalivši se na solidarnosti i podršci.

Podsjećamo, Izrael od 7. oktobra izvodi žestoke napade na Pojas Gaze u kojem je do sada ubijeno najmanje 18.608 Palestinaca, a ranjene 50.594 osobe. Među ubijenim je najmanje 8.000 djece i 6.200 žena. Hiljade mrtvih još uvijek su pod ruševinama.