Učenici medrese “Mehmed Fatih” iz Tuzi u sastavu: Aldin Kordić, Ahmed Bektešević i Kanita Brđanin, pod mentorstvom profesora Elmaza Osmanovića, učesvovali su u novoj sezoni emisije “Mislionica” za 2023/2024. godinu i osvojili III mjesto ekipnog takmičenja debatera koja se emituje na RTCG-u.

“Tokom “Mislionice” naš debatni tim je imao tri debate na teme koje se tiču raznih problematika u sferi obrazovanja u našoj državi. Debatovali smo protiv timova iz drugih srednjih škola, koji su pokazali izuzetan kvalitet te je spremanje za te debate i samo debatovanje zahtjevalo kritičko razmišljanje, snažnu argumentaciju i dobru retoriku. Kroz ovo iskustvo smo stekli nove i unaprijedili postojeće vještine te time stekli jaku osnovu za predstojeća takmičenja. Ponosni smo na osvojeno treće mjesto i na činjenicu da smo dokazali da se nalazimo među najboljim debatnim timovima u Crnoj Gori i imamo visoke ambicije te želimo da nastavimo sa ovakvim i još boljim rezultatima u budućnosti.”, kazao je za naš portal Aldin Kodrić.

Debateri su potvrdili kontinuiran rad, kao i dobre rezultate tokom čitavog takmičenja i time potvrdili da su jedna od najboljih debatnih ekipa u Crnoj Gori.

Tokom takmičenja imali su sledeće teme i protivnike:

Tema: Ovaj dom smatra da su Luče I i II obesmišljene.

1. Medresa “Mehmed Fatih”, Tuzi – Gimnazija “Tanasije Pejatović”, Pljevlja

Tema: Ovaj dom smatra da treba promijeniti upisnu politiku u srednjem i visokom obrazovanju.

2. Srednja mješovita škola “Danilo Kiš”, Budva – Medresa “Mehmed Fatih”, Tuzi

Tema: Ovaj dom smatra da treba ukinuti maturski ispit.

3. Gimnazija “Panto Mališić”, Berane – Medresa “Mehmed Fatih”, Tuzi