Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić predvodio je danas delegaciju Islamske zajednice u Crnoj Gori sa kojom je boravio na komemoraciji u Potočarima.

“Drago mi je da je Crna Gora bila u društvu zemalja koje su prihvatile i izglasale Rezoluciju o Srebrenici ali mi je žao što se u Crnoj Gori današnji dan nije proglasio Danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Žao mi je što se predsjednik Skupštine Crne Gore gospodin Mandić nije udostojio danas doći ovdje i odati počast ovim žrtvama uprkos tome što je Crna Gora prihvatila i izglasala Rezoluciju o Srebrenici.”, kazao je reis Fejzić u izjavi za medije.

Reis Fejzić je imao priliku da se sretne sa velikim brojem zvaničnika i delegacija koje su danas posjetile Memorijalni centar u Potočarima, pa je tom prilikom razgovarao sa dr. Denisom Bećirovićem predsjedavajućim predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kako kaže posebno mu je drago što je u Srebrenici vidio predsjednicu Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Ninu Ofner Bokan.

“Njeno odavanje počasti žrtvama srebreničkog genocida je za svaku pohvalu.”, kazao je reis Fejzić.

Reis se takođe u Potočarima sreo i sa Mitropolitom crnogorske pravoslavne crkve Borisom koji je sa saradnicima prisustvovao komemoraciji u Memorijalnom centru.