Islamska zajednica u Crnoj Gori obavještava vjernike da će sjutra, u svim džamijama širom zemlje, biti pročitana zvanična pozivnica reisa Islamske zajednice Rifata ef. Fejzića u kojoj poziva sve vjernike na svečanu ceremoniju otvaranja Šehidske džamije u Plavu, koja će se održati u subotu, 27. jula, s početkom u 10 sati.

Šehidska džamija je izgrađena kao znak trajnog sjećanja na šehide, koji su dali svoje živote u borbi za pravdu i slobodu. Reis Fejzić ističe da je ovaj događaj prilika za okupljanje i izražavanje duboke zahvalnosti prema šehidima, koji su svojim žrtvama obavezali zajednicu da pamti i poštuje njihovo nasleđe. On je pozvao zajednicu da se ujedini u čuvanju uspomene na šehide, pokazujući tako solidarnost i jedinstvo.

Očekuje se da će ceremoniji prisustvovati veliki broj vjernika iz cijele Crne Gore, kao i ugledne ličnosti iz javnog i vjerskog života. Organizatori su se pobrinuli za sve detalje kako bi događaj protekao u svečanoj i dostojanstvenoj atmosferi, te pozivaju sve prisutne da doprinesu tom cilju svojim ponašanjem i učešćem.