Sinoć je na platou ispred džamije u Donjoj Lovnici u Rožajama upriličena značajna vjerska manifestacija koja je okupila veliki broj vjernika iz Donje Lovnice i okolnih mjesta. Ova jedinstvena prilika da se vjerski sadržaji prenesu u ambijent pod vedrim nebom privukla je pažnju džematlija koji su bili u prilici da čuju korisne savjete glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići, Izeta ef. Čamdžića.

Nakon akšam namaza, okupljeni su s velikim interesovanjem pratili predavanje Čamdžića a njegove riječi o važnosti vjere u svakodnevnom životu, potrebi za jedinstvom među muslimanima i izazovima s kojima se zajednica suočava ostavile su snažan utisak na sve prisutne.

Pored predavanja, prisutni su imali priliku uživati u učenju Kur’ana i ilahija koje su izvodili Amer ef. Dautović, hafiz Edin ef. Matović i Adem Murić. Njihova izvedba dodatno je obogatila duhovni doživljaj večeri, stvarajući atmosferu ispunjenu mirom i zajedništvom.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Rožaje, Rejhan ef. Hot, poselamio je skup i uputio riječi zahvalnosti Izetu ef. Čamdžiću na dolasku i njegovom trudu. Istakao je značaj ovakvih okupljanja za jačanje vjerske svijesti i zajedništva među muslimanima.

Amel ef. Ramović, domaćin i moderator večeri, sa svojim vrijednim džematom, organizovao je cijeli događaj, nastojeći da svaki detalj bude pažljivo isplaniran kako bi se prisutni osjećali ugodno i povezano. Ramović je zahvalio svima koji su doprinijeli organizaciji, ističući kako su ovakve manifestacije od velike važnosti za jedinstvo i okupljanje džemata.

Jedan od posjetilaca skupa za radio Fatih kazao je: “Zaista je bilo veliko zadovoljstvo prisustvovati ovakvom događaju. Izet efendija je govorio o stvarima koje su nam svima bliske i koje često zaboravljamo u svakodnevnom životu. Njegove riječi su me posebno dotakle i motivisale da još više radim na svom duhovnom razvoju. Organizacija je bila izvrsna, a atmosfera izuzetno prijatna. Ovakvi događaji su nam zaista potrebni.”

Na kraju večeri, svi prisutni uputili su dovu, moleći Allaha da obilato nagradi Izeta ef. Čamdžića za njegov trud i korisne savjete, te da ovakvih događaja bude još više u budućnosti.