U subotu nakon akšam namaza u Potkrajcima u Bijelom Polju održano je predavanje kojem je prisustvovao veliki broj vjernika i vjernica.

Gost predavač bio je Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići koji boravi u posjeti Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.

Tokom predavanja, Čamdžić je podijelio svoju mudrost i savjete s prisutnima, naglašavajući važnost vjere, zajedništva i humanosti u svakodnevnom životu. Tokom svog govora efendija Čamdžić je istakao značaj očuvanja vjerskih vrijednosti, te je naglasio važnost ustrajanja na putu dobra i pobožnosti.

“Poseban akcent stavio je na značaj vakufa i njegovu ulogu u očuvanju Islamske zajednice i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. U tom kontekstu, efendija Čamdžić je sa svojim ahbabom podržao rad Vakufske kuhinje, te su hedijom za obroke dali svoj doprinos ovoj plemenitoj inicijativi.”, kazali su iz džemata Potkrajci.

Na kraju, svi prisutni su uputili dovu, moleći Allaha da obilato nagradi efendiju Čamdžića za njegovu posjetu, za hediju Vakufskoj kuhinji, te da mu podari dobro na oba svijeta.