Sinoć je u prepunoj Gradskoj džamiji u Bijelom Polju održano veče Kur’ana. Razlog za organizaciju jedne ovakve svečanosti je početak nove školske godine u mektebu i školi Kur’ana “Darul Kur’an” koja već dugi niz godina djeluje pod upravom Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje, javlja radio Fatih.

Za ovu priliku, pozivu za učešće, odazvali su se hafiz Egzon Ibrahimi – svjetski poznati učač Kur’ana, kurra hafiz Nedžad ef. Hasanović – muftija novosadski i kurra hafiz Sabahudin Jerebičanin – imam Arap džamije u Novom Pazaru.

Musafiri su učenjem Kur’anskih odlomaka svojim milozvučnim glasovima napajali srca okupljenih vjernica i vjernika.

Manifestaciju je svojim obraćanjem otvorio Enis ef. Burdžović – glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje. Efendija Burdžović u svom kratkom govoru poselamio je prisutne, iskazujući zadovoljstvo što Medžlis Islamske zajednice Bijelo Polje i Gradska džamija imaju priliku da budu domaćini jedne ovakve svečanosti.

Skup je takođe poselamio i Bahattin Akbaş – Ataše za vjerska pitanja pri ambasadi Republike Turske u Crnoj Gori. U svom govoru on se osvrnuo na značaj mjeseca Rebiu-l evvela, mjeseca čiji su dani u toku a u kome je rođen Poslanik Muhammed a.s. čijim posredstvom nam je Allah dž.š. dostavio Kur’an.

Osim učenja Kur’ana, prisutni su imali priliku čuti i predavanja o tome “Kako Kur’an utiče na odgoj djece i budućih generacija”, koja su ove večeri održali hafiz Nedžad Hasanović i hafiz Sabahudin Jerebičanin.

Nakon nekoliko ilahija koje je u pauzi proučio hafiz Egzon Ibrahimi, skupu se obratio i Ahmed ef. Destanović – koordinator škole Kur’ana “Darul Kur’an” u Bijelom Polju. Ahmed efendija je upoznao prisutne sa istorijatom ove ustanove kao i njenim ciljevima i postignutim rezultatima, te pozvao roditelje na upis djece u školu Kur’ana i mekteb.

Ova predivna noć završena je učenjem dove za braću i sestre u Palestini koju je proučio hafiz Nedžad ef. Hasanović.