Sinoć je, nakon akšam namaza, upriličena mevludska svečanost koju je Medžlis Islamske zajednice Tuzi organizovao u saradnji sa porodicom Drešević.

Skup je poselamio te poželio dobrodošlicu hafiz Bajram ef. Dizdarević a ovom prilikom u ulozi vaiza našao se Ismail ef. Hysaj, imam Omerbašića džamije u Baru. Efendija Hysaj je, pored interpretacije mevluda, ilahija i kasida, u svom obraćanju naveo potrebu osjećanja ponosa što pripadamo ummetu Muhammedovom, a.s., koji u vjernikovom životu treba biti paradigmatična ličnost.

Djelove mevluda, kako na albanskom tako i na bosanskom jeziku, proučili su imami sa područja Medžlisa Tuzi. Džemal ef. Dacić je ovom prilikom skup uveličao učenjem odlomaka Časnog Kur’ana, dok je Nedžmetin ef. Tekin interpretacijom ilahija i kasida na turskom i bosanskom jeziku ovaj skup učinio još ljepšim.

“Kako smo i naveli, porodica Mirsada Dreševića je, tradicionalno, i ove godine obezbijedila osvježenje u vidu sokova i slatkiša koji su se dijelili ispred same džamije, dok je za imame učesnike mevluda upriličena i večera. Molimo Allaha, dž.š., da porodici Drešević podari bereket i napredak budućim generacijama, a rahmetlijama dženet. Amin!”, kazali su iz Medžlisa Islamske zajednice Tuzi.