Danas je u prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori upriličen svečani prijem kod reisa Rifata ef. Fejzića za mualime koji su ostvarili značajan uspjeh na ovogodišnjem finalnom mektebskom takmičenju.

Ova manifestacija, koja tradicionalno okuplja najbolje polaznike mekteba i njihove učitelje, predstavlja ključni segment vjerskog obrazovanja u Islamskoj zajednici.

Na prijemu su bili prisutni mualimi iz različitih krajeva Crne Gore: Sanela Vukić iz Bara, Azra Pepić iz Tuzi, Mirsad Mucaj iz Ulcinja, Amer Dautović, Ermin Murić i Elmaz Kurtagić iz Rožaja.

Reis Rifat ef. Fejzić čestitao je prisutnima na ostvarenom uspjehu, ističući značaj kontinuiranog obrazovanja u mektebima.

“Mekteb je srž našeg duhovnog odgoja, i vaša posvećenost je primjer generacijama koje dolaze,” kazao je reis Fejzić, dodavši: “Ovi uspjesi su dokaz da ulažemo u pravu stvar, jer svaki trud koji uložite u vjersko obrazovanje naše djece donosi neprocjenjive plodove za našu zajednicu.”

Rahman ef. Kačar, pomoćnik Reisa za da’vu i obrazovanje, takođe je izrazio zadovoljstvo rezultatima mektebskog takmičenja. “Uspjeh ovih mualima nije samo njihova lična pobjeda, već pokazatelj da naš sistem vjerskog obrazovanja napreduje. Nastavićemo ulagati u razvoj mekteba,” izjavio je ef. Kačar.

Na kraju prijema, reis Fejzić je uručio prigodne poklone učesnicima, uz poruku da nastave sa istom predanošću i odgovornošću prema obrazovanju budućih generacija muslimana u Crnoj Gori.