Reis Rifat ef. Fejzić prisustvovao je svečanom programu povodom 34. godišnjice Njemačkog jedinstva, koji je organizovala Ambasada Njemačke. Ovaj događaj, održan u prisustvu visokih zvanica iz političkog, diplomatskog i društvenog života, simbolizovao je značaj i uspjeh njemačkog ujedinjenja, kao i kontinuirane veze između Njemačke i Crne Gore.

Reis Fejzić svojim prisustvom istakao je važnost prijateljskih odnosa između dvije zemlje i podršku Islamske zajednice vrijednostima mira, zajedništva i tolerancije, koje je Njemačka promovisala kroz svoju istoriju i prisustvo na međunarodnoj sceni.

Reis Rifat ef. Fejzić je ovom prilikom čestitao 34. godišnjicu Njemačkog jedinstva, ističući da je to veliki događaj ne samo za Njemačku, već i za cijelu Evropu i svijet.

Naglasio je da je pad Berlinskog zida simbolizovao pobjedu slobode, jedinstva i mira, te da ujedinjenje Njemačke predstavlja jedan od ključnih momenata u savremenoj istoriji, koji je doprinio stabilizaciji i napretku evropskog kontinenta.

Reis Fejzić je istakao važnost ove godišnjice u podsjećanju na vrijednosti zajedništva i solidarnosti koje su od suštinskog značaja za izgradnju boljeg i pravednijeg svijeta.