Ahmet Redžematović, učenik trećeg razreda Medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice, predstavlja Islamsku zajednicu Crne Gore na 64. Međunarodnom takmičenju u učenju i hifzu Kur’ana.

Ovaj prestižni događaj održava se u Maleziji, u periodu od 5. do 12. oktobra 2024. godine, u dvorani Merdeka, smještenoj u Svjetskom trgovinskom centru Kuala Lumpur. Redžematović je jedan od rijetkih predstavnika iz regiona koji učestvuje na ovom prestižnom takmičenju.

Redžematović se već godinama ističe svojim talentom i predanošću u učenju Kur’ana, a Islamska zajednica u Crnoj Gori ponosna je na njegovu posvećenost i uspjehe. Učešće na ovom međunarodnom takmičenju predstavlja veliku čast i priznanje za njegov trud, ali i za Medresu “Mehmed Fatih”, koja kontinuirano ulaže u obrazovanje i razvoj svojih učenika.

Takmičenje okuplja najbolje učače i hafize Kur’ana iz cijelog svijeta, a organizuje ga Ministarstvo za vjerska pitanja Malezije. Očekuje se da će ovo takmičenje biti prilika za razmjenu iskustava, sticanje novih znanja i jačanje veza među muslimanskom omladinom širom svijeta.

Ceremonija otvaranja održat će se večeras. Islamska zajednica u Crnoj Gori upućuje Ahmetu podršku i izražava nadu u njegov uspjeh na ovom prestižnom takmičenju.