Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, primio je u Podgorici zamjenika ministra za Hadž i Umru Kraljevine Saudijske Arabije, dr. Alhasana Bin Yahya Al Mnakhrha, u okviru priprema za posjetu ministra Tawfiqa Al-Rabiaha Crnoj Gori. Glavna tema razgovora bila je predstojeća posjeta ministra Al-Rabiaha, koja je ključni korak u jačanju bilateralnih odnosa i saradnje u oblasti hadža i umre.

Tokom sastanka, reis Fejzić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete visokog saudijskog zvaničnika i istakao važnost dugogodišnje saradnje između Islamske zajednice Crne Gore i Saudijske Arabije. Naglašeno je da će ova posjeta otvoriti vrata za dalju saradnju u organizaciji vjerskih obreda, ali i na drugim projektima od zajedničkog interesa.

Posebna pažnja posvećena je protokolarnim i logističkim detaljima predstojeće posjete, s ciljem da ona protekne u najboljem mogućem redu i dodatno ojača postojeće veze između dvije zemlje. Očekuje se da će ministar Al-Rabiah tokom posjete razgovarati o unapređenju saradnje na polju olakšavanja hadža i umre za vjernike iz Crne Gore.

Sastanak je završen obostranim zadovoljstvom postignutim dogovorima i nadom da će predstojeća posjeta dodatno produbiti prijateljske odnose između Islamske zajednice Crne Gore i Kraljevine Saudijske Arabije.