Svečano otvaranje Hadrovića džamije zakazano je za petak, 25. oktobar 2024. godine, čime će biti završeni radovi na obnovi ovog značajnog vjerskog i historijskog objekta.

Džemo ef. Redžematović, glavni imam za Podgoricu i Nikšić, izrazio je zadovoljstvo što će muslimani Podgorice uskoro imati priliku da čuju prvi ezan iz ove obnovljene džamije, koja je srušena sredinom prošlog vijeka.

„Ovo je za muslimane Podgorice važan trenutak, jer nakon više od 270 godina ponovo imamo izgrađen islamski objekat u ovom dijelu grada.”- izjavio je Redžematović.

Posebno je uputio zahvalnost svim donatorima, kako lokalnim tako i međunarodnim, koji su svojim prilozima omogućili realizaciju ovog projekta.

„Njihova velikodušnost i osjećaj odgovornosti prema Zajednici bili su ključni za obnovu džamije, a njihov trud i zalaganje u ime Allaha, neka budu nagrađeni.”- kazao je on.

Redžematović je takođe zahvalio i svim majstorima, volonterima i onima koji su na bilo koji način doprinijeli izgradnji, naglasivši da je ovaj projekat pokazatelj snage zajedništva i predanosti.

Na ceremoniji otvaranja očekuje se prisustvo brojnih ličnosti iz vjerskog i kulturnog života. Među njima će biti i visoke zvanice iz Saudijske Arabije, uključujući imama Haremejni Khalida bin Sulaimana al-Mihennu, imama Poslanikove džamije u Medini.

Pozivaju se svi vjernici da prisustvuju svečanosti koja će započeti u 11:45h, nakon čega će se klanjati džuma-namaz.