Jutros je u Crnu Goru stigao imam Poslanikove džamije u Medini, Khalid bin Sulaiman al-Muhenna. Na aerodromu u Podgorici, njega je dočekala delegacija Islamske zajednice Crne Gore, predvođena reisom Rifatom ef. Fejzićem. Ova posjeta je organizovana povodom svečanog otvaranja Hadrovića džamije u Podgorici.

Nakon prijema, al-Muhenna će tokom dana posjetiti Medresu “Mehmed Fatih” u Tuzima, gdje će se obratit učenicima i rukovodstvu ove obrazovne ustanove Islamske zajednice. Ovo će biti prilika da učenici iz prve ruke čuju savjete cijenjenog imama, što je jedinstveno iskustvo, uzimajući u obzir popularnost imama Poslanikove džamije kod vjernika, posebno omladine.

Sjutra će uvaženi gost prisustvovati svečanosti povodom otvaranja Hadrovića džamije u Podgorici. On će predvoditi džumu namaz i održati prvu hutbu nakon skoro 60 godina od njenog rušenja.

U naredna dva dana, Khalid bin Sulaiman al-Muhenna će posjetiti Medžlis Islamske zajednice u Ulcinju i u Rožajama, gdje će se organizovat program učenja Kurana.

Otvaranje Hadrovića džamije u Podgorici predstavlja jedan od najvažnijih događaj za Islamsku zajedniu u Crnoj Gori, posebno za muslimane Glavnog grada. Nakon više od dva i po vijeka, ovaj dio grada dobija obnovljeni islamski vjerski objekt, čime se obnavlja ne samo mjesto namaza, već i važan simbol kulturnog i duhovnog nasljeđa muslimana. Obnova Hadrovića džamije naglašava i historijski kontinuitet prisustva islama u Crnoj Gori. Pozivaju se svi vjernici, kako iz Podgorice tako i iz drugih krajeva, da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost i podijele radost otvaranja Hadrovića džamije.