Danas su predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori posjetili bivšeg glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Ulcinj, Rexhepa ef. Liku, kako bi mu izrazili duboku zahvalnost za njegov dugogodišnji doprinos zajednici.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, predsjednik Sabora Islamske zajednice Isa Aloshi, član Mešihata Faruk Buzuku, te sekretar Islamske zajednice u Crnoj Gori Fuad ef. Čekić odali su priznanje Rexhepu ef. Liki za njegovu posvećenost i predanost.

Rexhep ef. je tokom svoje službe dao veliki doprinos Islamskoj zajednici, a kao penzionisani imam nastavio je da svojim autoritetom i ugledom poziva ljude na prave islamske vrijednosti. Bio je i ostao oličenje Islama i pravi primjer jednog istinskog imama. Njegova posvećenost i nakon penzionisanja dodatno su učvrstili njegov ugled i poštovanje unutar zajednice.

Reis Fejzić sa svojim saradnicima se zahvalio Rexhepu ef. na svim godinama nesebičnog rada i doprinosa Islamskoj zajednici, ističući koliko je njegova uloga bila ključna u očuvanju vjerskog života u Ulcinju i šire.

Ova posjeta još jednom potvrđuje poštovanje koje Islamska zajednica duguje pozivu imama i kolika je uloga imama važna u izgradnji i očuvanju vjerskih vrijednosti.

Rexhep ef. iako trenutno slabijeg zdravstvenog stanja u svom domu, i dalje zrači duhom pravog imama koji je cijeli život posvetio službi zajednici. Njegova starost i zdravstvene poteškoće nisu umanjile njegov ugled i poštovanje koje uživa među vjernicima. Svaki susret s njim, i u ovim teškim trenucima, otkriva snagu i dostojanstvo koje dolazi iz duboke vjere i predanosti pozivu koji je s ponosom obavljao. Islamska zajednica izražava svoju podršku i dove za njegovo zdravlje, svjesna koliko je njegov doprinos bio ključan u oblikovanju i jačanju vjerskog života u Ulcinju.