Pomoćnici Reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Omer ef. Kajoshaj i Enis ef. Burdžović predvode delegaciju Islamske zajednice koja boravi u trodnevnoj službenoj posjeti državi Kuvajt, gdje su prvog dana posjete imali nekoliko sastanaka na najvišem nivou.

Predstavnike Islamske zajednice u Crnoj Gori prvo je ugostio Nasir Al-Mutajari pomoćnik ministra za vakufe države Kuvajt.

Na sastanku sa pomoćnikom ministra Al-Mutajarijem dogovoren je nastavak saradnje između ove dvije institucije, ističući da dosadašnja dugogodišnja saradnja ima pozitivne rezultate.

Nakon sastanka u Ministarstvu vakufa, pomoćnici Reisa posjetili su Generalno povjereništvo vakufa države Kuvajt gdje ih je ugostio generalni direktor Nasir Muhamed el-Hamed.

Prenoseći mu selame reisa Rifata ef. Fejzića članovi delegacije Islamke zajednice u Crnoj Gori iskazali su zahvalnost ovoj organizaciji za finansiranje radova na projektu islamskog centra Kumbor u Herceg Novom.

U nastavku dana, upriličena je posjeta organizaciji “Rahma el-Alemija” i sastanak sa direktorom Halid Mulla-om, kao i posjeta organizaciji “Bejtu-Zekat” i generalnom direktoru Adil el-Džirri-ju.