Sinoć je u restoranu Islamskog kulturnog centra (IKC) Selimija u Baru organizovana donatorska večera s ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu zemljišta, neophodnog za proširenje parking prostora ovog centra. Na događaju su prisustvovali brojni ugledni privrednici iz Bara, kao i iz dijaspore, koji su svojim prisustvom i donacijama podržali ovu važnu inicijativu za zajednicu.

Domaćini večeri bili su predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bar, Nedžib Ibrišimović, i glavni imam Medžlisa, Muidin ef. Milaimi. U svojim govorima istakli su značaj ove akcije za unapređenje infrastrukture IKC Selimija, koja će omogućiti bolji pristup i veće kapacitete za brojne posjetioce koji svakodnevno koriste prostor centra.

Donatorsko veče je ispunilo očekivanja, a tokom događaja prikupljeno je ukupno 91.000 eura, što predstavlja veliki korak ka realizaciji ovog projekta.

Glavni imam Muidin ef. Milaimi izrazio je zahvalnost u ime organizatora i istakao značaj transparentnosti i podrške za buduće projekte:

„Želim da se zahvalim svima koji su se odazvali našem pozivu i nesebično podržali ovaj projekat. Vaša podrška je od neprocjenjivog značaja, ne samo za ovu akciju, već i za sve buduće projekte našeg centra. Takođe, izražavam zahvalnost i onima koji nam kontinuirano pomažu u radu, kako donacijama, tako i savjetima i podrškom. Transparentnost je ključna u našem radu, i svi projekti će biti vođeni s potpunom odgovornošću prema zajednici.”

Donatorska večera nije samo prilika za prikupljanje sredstava, već i za jačanje veza među članovima zajednice i dijaspore, te pružanje podrške budućem razvoju Islamskog kulturnog centra u Baru. U planu su i drugi projekti koji će dodatno unaprijediti infrastrukturu centra, što će omogućiti kvalitetniji i komforniji boravak svim posjetiocima.