Medžlis Islamske zajednice Gusinje večeras je organizovao tradicionalni mevludski program povodom rođenja Poslanika a.s. u Vezirovoj džamiji u Gusinju. Program je upriličen poslije akšam-namaza.

Među učesnicima programa bili su: Fuad ef. Čekić, Džemal ef. Dacić, Kurra hafiz Ilhami Erturk, Elvis ef. Radončić, Alem ef. Musić i Elsan ef. Kalač. Posebni gost večeri bio je Kemal ef. Bektešević iz New Yorka.

Glavni imam hafiz Rešad ef. Dautović se zahvalio gostima i napomenuo koliko je važno obilježavanje mevluda u savremenim kretanjima, u kojima se svaki dan nameću vjernicima neki lažni autoriteti iz svijeta pop kulture, žute štampe. “Kič i šunt su obilježije nove kulture” napomenuo je hafiz Dautović.

Džemal ef. Dacić je istakao važnost sjećanja na Poslanika a.s. i njegovu ulogu kao milost za sve svjetove. Posebno je naglasio:

“Poslanik Muhammed a.s. je naš vodič kroz životne izazove. Njegova mudrost, blagost i saosjećanje nas inspirišu da budemo bolji muslimani i ljudi. Naša ljubav prema njemu se ogleda u našem ponašanju, u načinu kako živimo, kako se odnosimo prema drugima i kako čuvamo moralne vrijednosti.”

Ovaj mevludski program je još jednom pokazao posvećenost Medžlisa Islamske zajednice Gusinje očuvanju tradicije i vjerskih vrijednosti, te okupljanju vjernika u znak sjećanja na najodabranijeg među ljudima.