U Sultan Murat II džamiji u Rožajama upriličen je jedinstven događaj – gostovanje imama Poslanikove džamije iz Medine, Halida bin Sulaiman Al Muhenne, koji je učenjem Kur’ana unio posebnu duhovnu atmosferu među prisutne. Džamija je bila ispunjena vjernicima iz svih krajeva, željnih da uživo čuju učenje Kur’ana od cijenjenog imama.

U pratnji imama bio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić. Glavni imam Medžlisa Rožaje Rejhan ef. Hot, toplim riječima dobrodošlice poželio je gostima ugodan boravak, izrazivši radost što su dobili priliku ugostiti imama iz jedne od najsvetijih džamija.

Ranije imam Al Muhenna sastao se i sa rukovodstvom Opštine Rožaje. Primio ga je predsjednik opštine Rahman Husović, zajedno sa predsjednikom Skupštine Opštine, Almirom Avdićem. Sastanak je protekao u razgovorima o važnosti vjere i moralnih vrijednosti.

Veče prije posjete Rožajama, imam je gostovao u džamiji Pinješ u Ulcinju, gdje je također učenjem Kur’ana pred brojnim vjernicima pojačao osjećaj zajedništva i bliskosti sa svetim mjestima.

Ova posjeta imama iz Medine ostavila je dubok utisak na muslimane u Crnoj Gori, dodatno učvršćujući njihovu povezanost sa svetim mjestima i jačajući osjećaj zajedništva među muslimanima širom svijeta.

Uloga imama Poslanikove džamije u Medini, nosi poseban značaj za muslimane širom svijeta. Poslanikova džamija, poznata kao Al-Masjid an-Nabawi, jedno je od najsvetijih mjesta islama, a služba imama u toj džamiji simbolizuje duhovno vođstvo koje nadilazi granice jedne zajednice ili države. Imam Al Muhanna, svojim učenjem Kur’ana i prisustvom, spaja srca vjernika s tradicijom i islamskim vrijednostima.