Studenti iz Crne Gore trenutno učestvuju na petodnevnom seminaru posredstvom Islamske zajednice u Crnoj Gori u sklopu Regionalnih omladinskih susreta u organizaciji Asocijacije WAMY i CLPU programa.

Ovaj seminar je usklađen sa agendom Uprava Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te okuplja učesnike iz različitih krajeva bivše Jugoslavije.

Učesnici imaju priliku da sudjeluju u nizu aktivnosti koje uključuju radionice o islamskim vrijednostima, razvoju komunikacijskih vještina, volontiranju i posjeti Memorijalnom centru Potočari. Program takođe obuhvata sportske aktivnosti i neformalno druženje, pružajući obogaćujuće iskustvo kroz edukaciju, dijalog i zajedničko angažovanje u humanitarnim inicijativama.

Poseban naglasak stavljen je na predavanja renomiranih stručnjaka kao što su dr. Senad Ćeman, dr. Enes ef. Svraka, mr. Medina Mehmedović – Mulalić, Muhamed Jusić, dr. Abdulaziz Džibrin, Haris Okanović i Elmedin Škrebo, čime se učesnicima pruža prilika da se detaljno upoznaju s širokim spektrom tema i perspektiva u islamskoj zajednici i humanitarnom radu.