Večeras je u Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović” u Podgorici održana promocija knjige “Put, a ne usput” autora hafiza Sulejmana ef. Bugarija.

U prepunoj sali, promocija je okupila veliki broj zainteresovanih koji su s pažnjom slušali promotere i autora, koji su kroz svoje govore prenijeli poruke ovog djela.

Promotori knjige, među kojima su bili reis Rifat ef. Fejzić, Suljo Mustafić, Mustafa Canka i hafiz Bajram Dizdarević, istakli su značaj knjige kao vodiča kroz duhovni i životni put.

Autor hafiz Sulejman ef. Bugari govorio je o svojoj motivaciji za pisanje ove zbirke aforizama i njenom doprinosu promišljanju o islamskim vrijednostima i svakodnevnim životnim lekcijama.

Veče je moderirala Azra Glavatović, koja je dodatno doprinijela stvaranju tople i inspirativne atmosfere. Posjetioci su nakon zvaničnog dijela imali priliku da razgovaraju s autorom i promoterima, te se bliže upoznaju s porukama knjige, koja poziva na samopreispitivanje i dublje razumijevanje životnih situacija.

Knjiga “Put, a ne usput” nije samo zbirka aforizama, već djelo koje pokušava da razbije granice ustaljenih normi, jezika i običaja, pružajući čitaocu priliku da dođe do suštine razumijevanja. Hafiz Bugari je kroz svoj specifičan stil pisanja uspio da prenese poruke koje inspirišu čitaoca da dublje promišlja o vjeri, svakodnevnim izazovima, ali i o univerzalnim vrijednostima koje nadilaze vrijeme i prostor. Promoteri su posebno istakli da ovo nije knjiga koja se čita usput, već ona koja zahtijeva posvećenost i refleksiju, što je i bila autorova namjera.

Sama atmosfera na promociji bila je prožeta toplinom, a brojni prisutni izrazili su zahvalnost što su imali priliku biti dio ovog događaja.

Nakon završetka formalnog dijela promocije, posjetioci su imali priliku da postave pitanja autoru, razmijene mišljenja i razgovaraju o temama koje knjiga otvara. Ovo veče je pokazalo kako knjige poput “Put, a ne usput” imaju moć da okupe ljude različitih profila i inspirišu ih na pozitivne promjene u svakodnevnom životu.