Zekat fondacija, koja djeluje pod okriljem Islamske zajednice u Crnoj Gori, u saradnji sa humanitarnim udruženjem “Kayra” iz Njemačke, uspješno je sprovela humanitarnu akciju u opštinama Plav, Gusinje i Rožaje. Tokom ove akcije, najugroženijim porodicama podijeljeno je 100 paketa osnovnih životnih namirnica, među kojima su brašno, ulje, šećer i druge ključne potrebštine.

Pored toga, više od 50 djece iz ovih opština dobilo je školski pribor, novu garderobu i obuću, čime je pružena podrška djeci u pripremi za početak školske godine. Građani sa sjevera Crne Gore pozdravili su ovu inicijativu, ističući njen značaj za porodice koje se suočavaju s teškim ekonomskim uslovima.

Direktor Zekat fondacije, Sadmir Hadžijić, naglasio je važnost kontinuirane pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva i izrazio zahvalnost udruženju “Kayra” i svim volonterima koji su doprinijeli uspjehu ove akcije.

Ova akcija predstavlja samo jedan u nizu projekata Zekat fondacije usmjerenih na pružanje podrške socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Fondacija kontinuirano radi na sprovođenju različitih humanitarnih aktivnosti širom Crne Gore, te nastoji, uz pomoć svojih partnera, olakšati svakodnevnicu onima koji su suočeni sa poteškoćama u osiguravanju osnovnih životnih potreba.

Udruženje “Kayra”, koje već dugi niz godina aktivno učestvuje u humanitarnim projektima u regionu, izrazilo je spremnost da nastavi saradnju sa Zekat fondacijom. Njihovi predstavnici su istakli važnost zajedničkih napora u pružanju pomoći, posebno u vremenu kada ekonomske teškoće pogađaju veliki broj ljudi.