Prijavljivanje za trinaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem počinje u petak, 18. oktobra 2024. godine, u 14 sati. Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti elektronskim putem preko portala eUprave, a prijave će biti otvorene do 18. novembra 2024. godine, do 14 sati.

Program stručnog osposobljavanja namenjen je licima sa završenim visokim obrazovanjem, koja nemaju prethodno radno iskustvo na odgovarajućem nivou obrazovanja i koja su evidentirana u Zavodu za zapošljavanje.

Korisnici Programa imaće priliku da steknu devet mjeseci stručnog osposobljavanja, koje će im biti priznato kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci, što im omogućava polaganje stručnog ispita. Sve potrebne informacije o prijavi dostupne su na internet stranicama eUprave, Uprave za ljudske resurse, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore poziva sve zainteresovane da iskoriste ovu priliku za unapređenje svojih profesionalnih kvalifikacija i sticanje radnog iskustva.