Večeras je u prostorijama Mešihata u Podgorici upriličena večer Kur’ana i ilahija, a u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, Medžlisa Podgorica i Tuzi, te kancelarije za vjerska pitanja pri Ambasadi Republike Turske.

Učesnici programa su bili Rejhan ef. Hot glavni imam Medžlisa Rožaje, Ibrahim Bilčević poznati izvođač ilahija, te hafiz Alpadžan Čelik iz Turske. Moderator programa bio je Mensur Kasumović.

U ime Mešihata Islamske zajednice prisutnima se obratio direktor Ureda za davu i obrazovanje i pomoćnik reisa Rahman ef. Kačar, koji je poselamio skup i poručio da “u ovim danima za koje je Poslanik a.s. kazao da su to dani sjetve naših djela, našu sjetvu započnemo sijanjem poruka Kur’ana, a plodove ćemo ubirati u mjesecu Ramazanu”, kazao je Kačar.

Rejhan ef. Hot je održao prigodno predavanje. Naglašavajući značaj blagosti prema drugima, te očuvanja emaneta Božijeg namjesnika na Zemlji.

U ime Ambasade Republike Turske obratio se koordinator za vjerska pitanja Bahattin Akbaš, koji je takođe istakao značaj ovih dana i mubarek noći.

Ibrahim Bilčević i hafiz Alpadžan Čelik prisutnima su se predstavili učenjem odlomaka Kur’ana i izvođenjem ilahija.

Na večerašnjem skupu, u prepunoj sali Mešihata prisustvovala je i poslanica u Skupštini Republike Turske Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt koja trenutno boravi u Crnoj Gori, direktor Medrese “Mehmed Fatih” Amer ef. Šukurica, predsjednica Medžlisa Islamske zajednice Podgorica Refika – Lela Tuzović, te članovi Mešihata, imami i profesori Medrese.

Medijski pokrovitelj programa bio je radio “Fatih”.