Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić sastao se u Beogradu sa ambasadorom Države Katar u Srbiji, Nj.E. Faris Roum Al-Naimi-jem.

Reis Fejzić se zahvalio na nedavnoj posjeti ministra vakufa Države Katar Crnoj Gori, i istakao je koliko je ta posjeta značajna muslimanskoj zajednici u Crnoj Gori. On je naglasio važnost podrške koju Katar pruža Islamskoj zajednici, posebno u projektima koji imaju za cilj očuvanje vjerske tradicije i unapređenje društvenog položaja muslimana.

Reis je posebno istakao da je posjeta ministra bila više od formalnog događaja – ona je donijela osjećaj zajedništva i bratstva, nagovještavajući buduću saradnju koja će dodatno osnažiti veze između Katara i muslimana u Crnoj Gori.

Na kraju sastanka ambasador Al-Naimi sa zahvalio na posjeti i potvrdio spremnost Katara da nastavi sa podrškom, ističući da su takvi odnosi od ključnog značaja za unapređenje zajedničkih ciljeva i vrijednosti.

Strane su se složile da će buduća saradnja biti još intenzivnija i produktivnija, na obostrano zadovoljstvo.

Podsjećamo, Ministar za vakufe i vjerska pitanja države Katar Ganim bin Šahin el – Ganim sa delegacijom boravio je u višednevnoj zvaničnoj posjeti Islamskoj zajednici u Crnoj Gori 16. maja ove godine. Tim povodom u znak zahvalnosti za sve što je država Katar pomogla muslimanima u Crnoj Gori, reis Fejzić je ministru Ganimu dodijelio nagradu “Husein paša Boljanić”, najveće priznanje Islamske zajednice u Crnoj Gori.