Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić je pitam svog naloga na mreži “X” čestitao Mevlud ef. Dudiću reizbor na mjesto Predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Reis je u svojoj čestitci naveo da je reizbor Dudića rezultat “dobrog dosadašnjeg rada”, te da vjeruje nastavku dobre saradnje dviju zajednica.

“Vjerujem da ćemo nastaviti unaprijeđivati i jačati prijateljske odnose naših zajednica, na korist naših vjernika”, kazao je Fejzić

Na sjednici održanoj 09.12.2023. god. u Novom Pazaru, većinom glasova na mjesto predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji za petogodišnji mandat izabralo je aktuelnog predsjednika, muftiju dr. Mevlud ef. Dudića.

Članovi Izbornog tijela glasali su između muftije dr. Mevlud ef. Dudića i muftije mr. Ragmi ef. Destanija, nakon što je treći kandidat muftija dr. Rešad ef. Plojović povukao svoju kandidaturu.

Na istom zasjedanju članovi Sabora, na prijedlog predsjednika Mešihata, jednoglasno su izabrali novi sastav Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i zamjenika predsjednika Mešihata muftiju dr. Rešad ef. Plojovića.