Reis Rifat ef. Fejzić reagovao je na društvenim mrežama povodom fašističkog teksta Ivana Miloševića pod nazivom “Koncert za Nermina: Islamizacija Podgorice?” koji je objavljen na portalu “Borba” a ubrzo nakon toga je uklonjen.

U svom obraćanju, Fejzić je pozvao građane da glasaju prema vlastitom uvjerenju, ali je oštro osudio sadržaj teksta riječima: “Neka svako glasa za koga misli da ima dobar program i u koga vjeruje. Ubijeđen sam da ima puno dobrih i čestitih ljudi na svim listama. ALI OVO JE FAŠIZAM!”

Povod za njegovu reakciju bio je Miloševićev tekst koji kritikuje koncert održan u Podgorici, organizovan kao podrška Nerminu Abdiću, nosiocu liste DPS-a za predstojeće izbore.

Autor teksta iznio je optužbe da je koncert zapravo pokušaj islamizacije Podgorice, te insinuirao da Abdić, kao predstavnik manjine, nije pravi izbor za ovaj grad. Milošević je u svom tekstu naglasio da su organizatori koncerta, nazvani “Staropodgorički čuvari”, svoj događaj iskoristili u političke svrhe, naglašavajući Titograd i podržavajući Abdića. Autor je dalje insinuirao da je događaj dio šireg “muslimanskog ekspanzionističkog projekta”, što je izazvalo osudu šire javnosti.

Reis Fejzić je svojim komentarom stao u odbranu građanskog i multietničkog karaktera Podgorice, kritikujući narativ koji podstiče podjele i mržnju.