U hotelu Mediteran u Ulcinju, održava se trodnevni seminar koji organizuje Muftijstvo Skopsko na čelu sa muftijom skopskim dr. Qenanom Ismailijem.
Na seminaru učestvuje preko 100 imama skopskog muftijstva, gdje su prvog dana obrađivane dvije važne teme za muslimane skopskog muftijstva a  razgovaralo se i o regionu.

Prva sesija bila je fokusirana na Instituciju Islamske zajednice u Crnoj Gori, razgovarajući o njenoj istoriji, aktuelnostima i statutu. Druga sesija se bavila izazovima muslimana u Crnoj Gori, a ove diskusije je vodio pomoćnik reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Omer ef. Kajoshaj. Treća sesija seminara je planirana za sjutra gdje će glavni imam Medžlisa Islamske Zajednice Ulcinj Ali ef. Bardhi govoriti na temu “Današnja teritorija Crne Gore u istorijskim tokovima sa posebnim osvrtom na Ulcinj i njegov islamski period”.

Muftija skopski dr. Qenan Ismaili prilikom otvaranja seminara kazao je: “Danas smo započeli trodnevni seminar „Naš identitet kroz istoriju“ koji muftijstvo skopsko ovog puta vodi u Crnoj Gori, na ovom seminaru učestvuje 125 vjerskih službenika, a usmjeren je na njihovo stručno usavršavanje.
Imamo čast što je naš današnji predavač pomoćnik reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Omer ef. Kajoshaj, koji će učesnicima održati predavao na sljedeće teme: „Institucija Islamske zajednice u Crnoj Gori, njena istorija, aktuelnost i statut“ i  „Izazovi muslimana u Crnoj Gori“.”

Muftija kaže kako je zadovoljan organizacijom seminara u Ulcinju i dodaje: “Tokom boravka u Ulcinju imali smo priliku da predvođeni mr. Ali ef. Bardhi-jem, glavnim imamom u Ulcinju, obavimo nekoliko posjeta. Obišli smo džamije u Ulcinu, dvorac u Ulcinju i muzej” – zaključio je muftija.