U organizaciji udruženja mladih IKC Selimija Bar sinoć je, na otvorenoj sceni Ljetnje pozornice u Starom Baru održan koncert poznatog bosanskohercegovačkog pjevača Armina Muzaferije.

U specifičnom ambijentnu starobarske ljetnje pozornice publika je imala priliku da uživa u melodijama poznatih sevdalinki i ilahija i kasida.

Koncert pod nazivom “Melodije duše” privukao je veliki broj ljubitelja izvornog sevdaha i duhovne muzike. Ovo je jedan od prvih koraka u realizaciji projekta bratimljenja opštine Bar i općine Stari grad, Sarajevo. To su naglasili i u uvodnim govorima predsjednik skupštine opštine Bar Branislav Nenezić i dopredsjedavajući općinskog vijeća općine Stari grad, Sarajevo Damir Saračević.

Koncertu su prisustvovali predstavnici medžlisa Bar i Ulcinj, predstavnici ambasada BiH i Tuske, predstavnici medija, te mnoge poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života Bara.

Armin Muzaferija je poznati bosanskohercegovački inerpretator sevdalinki i duhovne muzike Islama. Imao je već nekoliko nastupa u Crnoj Gori (2007. godine je nastupio je na festivalu “Sunčane skale” u Herceg Novom), ali ovo mu je prvi solistički koncert i naišao je na izuzetno dobar odziv publike.