Jučer u Et’hem Begovoj džamiji u Tirani svečano je otvorena izložba pod nazivom “Pokrivač blagoslovljene Kabe”, koju je organizovala Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u Albaniji. Ova jedinstvena kulturna manifestacija traje do 30. septembra 2024. godine i omogućava posjetiocima da se upoznaju sa procesom izrade i održavanja pokrivača Kabe.

Ambasada Saudijske Arabije uputila je poziv svim vjernicima i građanima iz Crne Gore da posjete ovu izložbu i dožive rijetku priliku da vide dio pokrivača koji će biti korišćen za prekrivanje Kabe. Posjetioci mogu svakodnevno dolaziti u periodu od 9:00 do 16:00 sati.

Admir Zekić, koordinator za umru i hadž ispred Islamske zajednice u Crnoj Gori, prisustvovao je svečanom qotvaranju izložbe u svojstvu izaslanika reisa Rifata ef. Fejzića.

Zekić ef. se zahvalio Ambasadi Saudijske Arabije na pozivu i istakao važnost ove manifestacije za muslimane  Balkana. On napomenuo dobru sardnju sa Ambasadom pri qorganizaciji umre i hadža i istakao je kontiniranu brigu Kraljevine za položaj muslimana u Crnoj Gori.