U toploj atmosferi Nizamske džamije u Tuzima večeras, je održan Mevlud koji je okupio veliki broj vjernika, javlja radio Fatih.

Događaj je organizovao Medžlis Islamske zajednice Tuzi, a započeo je odmah nakon akšam-namaza. Mevlud je bio prilika za zajedničko druženje, ali i za prisjećanje na vrijednosti koje su temelj vjere i zajedništva.

Gost predavač, mr. Muhamed ef. Cecunjanin, svojim nadahnutim govorom dotakao je srca prisutnih. Govorio je o značaju ljubavi prema poslaniku Muhammedu a.s., kao i o važnosti moralnog usavršavanja u svakodnevnom životu. On je podsjetio vjernike na važnost očuvanja tradicije i zajedništva, posebno u današnjem vremenu izazova.

Poseban trenutak večeri bila je izvedba Mevluda, ilahija i kasida u interpretaciji Alem ef. Musića. On je glasom i izvedbom prenio duboku duhovnost i mir unutar džemata, stvarajući posebnu atmosferu među prisutnima.

Program je završen dovom. Organizatori su se zahvalili svima koji su prisustvovali. Poručili su da ovakva okupljanja ne samo da jačaju vjeru, već i zajednicu u cjelini, podsjećajući na važnost zajedničkih trenutaka provedenih u zikru.