Danas su svečano otvoreni kulturno – edukativni i sportski susreti članova ilmijje (udruženja imama) Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Pored imama i službenika sa područja BiH i ove godine pozivu se odazvao Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Cilj ovih susreta, i sličnih događaja je bratsko druženje i razmjena iskustava službenika i članova Islamskih zajednica u regionu. Pored nas tu je i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji. Ovo je još jedan u nizu pokazatelj da mi dijelimo sličnu sudbinu u misiji širenja Božije riječi. Zahvalni smo domaćinima na toploj dobrodošlici uz sadržajan i bogat program koji nas očekuje.” ističe za naš portal Zejno ef. Omeragić, vođa ekipe Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Susrete su proglasili otvorenim muftija tuzlanski dr. Vahid ef. Fazlović i vojni muftija Nesib ef. Hadžić na stadionu Tušanj u Tuzli.

Udruženje ilmijje Islamske zajednice u BiH organizuje tradicionalne kulturno – edukativne i sportske susrete članova Udruženja. Sportski susreti su u atletici, futsalu, odbojci, šahu, streljaštvu i stoni tenisu.

24. susreti Udruženja ilmijje održaće se od 23. do 27. juna u Tuzli, a domaćini i organizatori su Glavni odbor Udruženja ilmijje, Muftijstvo tuzlansko, Okružni odbor Udruženja ilmijje Tuzla, Odbor ilmijje Tuzla i Behram-begova medresa, u kojoj će biti smješteni učesnici susreta.

Na ovogodišnjim susretima učešće će uzeti više od 200 članova Udruženja, raspoređenih u 13 ekipa.

U okviru ovih susreta bit će upriličen bogat kulturno – edukativni program, predavanja, druženja i sportski dio.

Ove susrete od 1998. godine organizuje i priprema Udruženje ilmijje i Odbor za kulturu i sport Udruženja ilmijje, čija je ideja vodilja bila i ostala druženje i upoznavanje uz kulturno – edukativne i neizostavne sportske aktivnosti.