U nedjelju, 22. septembra 2024. godine u 14h ispred Skupštine Crne Gore organizovaće se protest povodom neusvajanja Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini i Marš mira u organizaciji crnogorskog Pokreta solidarnosti sa Palestinom.

Kako kažu iz Pokreta solidarnosti, oni pozivaju predsjednika Skupštine Crne Gore kao i poslanike u Skupštini da usvoje Rezoluciju čija je peticija u roku od 24h sakupila više nego dovoljan broj potpisa.

“Povodom odluke Skupštine Crne Gore i njenih poslanika da ne podrže osnovno demokratsko pravo građana izraženo u peticiji za usvajanje Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini, kojom je u roku od 24h sakupljen dovoljan broj potpisa, Pokret solidarnosti sa Palestinom organizovaće protest pod nazivom “Slobodna Crna Gora za Slobodnu Palestinu!”.

Takođe, i povodom solidarnosti sa palestinskim narodom koji se suočava sa sve brutalnijim zločinima i genocidom od strane Izraela, pozivamo sve građane da nam se pridruže protestu i maršu mira 22. septembra u 14h kako bi izrazili podršku palestinskom narodu.

Pozivamo predsjednika Skupštine Andriju Mandića i poslanike da ostvare naše osnovno demokratsko pravo, koje je izraženo u peticiji za Usvajanje Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini, koja je u roku od 24h skupila i više nego dovoljan broj potpisa.”, navodi se u saopštenju Pokreta solidarnosti sa Palestinom.

Foto: Pokret Solidarnosti sa Palestinom