Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori obavještava sve zainteresovane da je započet upis za organizovani odlazak na hadž 2025. godine. Svi vjernici koji planiraju obaviti ovu važnu islamsku dužnost mogu se prijaviti putem zvaničnog sajta www.hadziumra.com, gdje mogu popuniti prijavu, ili lično u kancelarijama najbližeg Medžlisa.

Zbog očekivanog povećanog interesa, posebno iz dijaspore, pozivamo vjernike da izvrše prijavu što prije. Kao i prošle godine, ni ove godine neće biti organizovanog odlaska na hadž iz Amerike i Evrope, te se očekuje veći broj prijava putem naše organizacije. Rani upis olakšava planiranje i bolju organizaciju putovanja.

Iako Ministarstvo za hadž Kraljevine Saudijske Arabije još nije objavilo tačne cijene usluga hadža za 2025. godinu, Ured za hadž će blagovremeno obavijestiti prijavljene čim te informacije budu dostupne. Podsjećamo da početna prijava ne obavezuje prijavljene da obave hadž, ali im daje prednost ukoliko se mjesta popune.

Ovim putem naglašavamo važnost ranog upisa, jer će pravovremena prijava omogućiti bolje planiranje i organizaciju putovanja za sve učesnike.